Les dones en la història del cafè i el seu impacte en la indústria cafetaler actual

· 03/03/2024

El cafè, una beguda volguda que alimenta els nostres matins i escalfa el nostre esperit, té una història tan rica i diversa com les cultures que ha tocat. Però més enllà de la seva temptadora aroma i el seu fort sabor es troba la història de dones que, contra tot pronòstic, han exercit un paper crucial en la configuració de la indústria del cafè des dels seus inicis fins al present. Explorem les notables contribucions de les dones a la història del cafè i el seu impacte en el món cafetaler que coneixem avui.

Rastrejant el tapís històric del cafè

Origen del cafè descafeïnat

· 25/02/2024

Quan el pare de Ludwig Roselius va morir a l'edat de 59 anys en 1902, el metge que va atendre el pare de Roselius va explicar que la causa de la mort es devia a la quantitat de cafè que el mort bevia tots els dies. Així va començar la cerca del cafè descafeïnat durant tota la seva vida per part de Roselius fill.

Avui dia, Roselius és conegut com el pare del cafè descafeïnat i alguns dels mètodes en els quals va ser pioner a principis de segle encara s'utilitzen.

És dolent prendre cafè amb l'estómac buit?

· 18/02/2024

Per a moltes persones, gaudir d'una tassa de cafè recentment fet a primera hora del matí és una forma innegociable de començar el dia. Però la idea que prendre un xarrup sense menjar podria danyar l'intestí ha guanyat tanta popularitat com incredulitat. 

Història de la french press

· 11/02/2024

Es rumoreja que un francès va oblidar agregar cafè abans d'abocar l'aigua bullida en una tassa i va decidir fer-ho després. No obstant això, totes les partícules de cafè van pujar a la superfície, la qual cosa va fer impossible beure-ho.

El francès va decidir comprar a un comerciant un colador de metall que baixava els pòsits del cafè al fons del recipient.

Part del nom fa pensar que el seu origen ha de ser França; no obstant això, la veritat és que no és del tot així.

La cafeïna et dona energia?

· 04/02/2024

Més del 90 per cent dels adults consumeixen cafeïna diàriament.  El cafè és un estimulant popular per a molts de nosaltres, però realment obtenim més energia d'ell? 

Tots coneixem la sensació. Et despertes atordit i lent, lluitant per aixecar-te del llit. Però tan aviat com a preses aquesta primera tassa de cafè, sents que pots conquistar el món.

Abans de prendre cafè, la gent es rentava les mans amb ell

· 28/01/2024

Aquest misteriós ingredient es trobava sovint en els llibres àrabs medievals de medicina i botànica.

En el segle XV, una nova i atractiva beguda es va convertir en el tema de murmuració del Pròxim Orient. Anomenat qahwa en àrab, no era un altre que cafè. Però la gent de la regió ja havia consumit cafè molt abans. Només que no com a beguda.

9 dades enigmàtiques sobre el cafè irlandès

· 21/01/2024

El cafè irlandès és una beguda clàssica i volguda que ha guanyat popularitat a tot el món. La seva rica i indulgent combinació de cafè, whisky, sucre i crema ho converteix en l'opció perfecta per als qui busquen escalfar-se en un dia fred o gaudir d'aquesta deliciosa beguda. A més, darrere d'aquesta beguda, hi ha diverses dades interessants que avui us ho expliquem:

Com afecta la cafeïna al teu estat d'ànim?

· 14/01/2024

La ciència suggereix que la cafeïna no és només un estimulant que et manté alerta, sinó que també pot millorar el teu estat d'ànim.

Segons una revisió realitzada per a. Nehlig, prendre 75 mg de cafeïna (una tassa de cafè) cada 4 hores pot provocar un "patró de millora sostinguda de l'estat d'ànim al llarg del dia". Pot augmentar l'estat d'alerta i el benestar, ajudar a la concentració, millorar l'estat d'ànim i limitar la depressió.

Per a entendre què succeeix exactament, és necessari conèixer aquesta substància química anomenada adenosina.

Recepta nadalenca: Mocha de menta

· 17/12/2023

Ja estem en temporada nadalenca, on l'aroma del cafè recentment fet es combina a la perfecció amb l'alegre esperit nadalenc. Aquesta recepta de moca de menta és la manera perfecta de gaudir de l'alegria festiva, combinant els rics sabors de la xocolata i el toc refrescant de la menta. Emprenguem un viatge per a crear una tassa de calidesa i felicitat!