HISTÒRIA & FILOSOFIA

"Podria explicar-te que la història de la nostra empresa és la història d'una passió que passa de pares a fills, i pot ser que molts dels nostres clients ho vegin així. Probablement aquesta és una part de la nostra història, la més visible: aconseguir que les següents generacions continuïn estimant tot allò que tant treball t'ha costat i continuïn perseverant en la cultura de l'esforç i l’autosuperació. No obstant això, el rerefons de la nostra història i el rerefons de què som és molt més complex. Som un equip humà unit per llaços de família, llaços professionals i amistat, sí, però per sobre de tot, som un equip de persones que ha crescut en conjunt i en paral·lel. Durant tots aquests anys, cadascun de nosaltres ha aportat a l'empresa el millor de si mateix i ha tractat de treure el millor dels altres. Junts hem après contínuament, hem evolucionat, des d'aquell local de Cornellà en el qual comencem a torrar per als bars de la zona, fins a les grans delegacions que tenim a Piera i Sant Andreu, completament especialitzades en el que necessita el sector de l'hostaleria. Hem crescut, en grandària, en coneixements i en visió. I això no s'aconsegueix solament passant una passió d'una generació a una altra, sinó aportant a cada nova persona que s'incorpori una potent formació de base i permetent que expressi tot el seu talent i innovi.

Fa molts anys que només parlo d'aquest negoci a vegades, a casa, amb el meu fill. Fa molts anys que vaig prendre consciència de l’activa que està la nostra marca i el poc que em pertany. «Tu ets l'ànima de Mama Same», em diu el meu fill alguna que una altra vegada. En aquest moment acostumo a canviar el tema de conversa. Fa més de trenta anys vaig plantar una llavor que ara és un arbre molt més robust i fructífer del que mai vaig poder imaginar, gràcies a l'esforç i a la dedicació de més d'una vintena de persones que van fer seu aquest projecte inicial i l'han convertit en el millor lloc del món per a treballar i gaudir de tot allò que estimem"

Ramón Martí Fernández, ànima de Cafès Mama SameSame

En 1978 Rafael Barberena va conèixer a Ramón Martí, que li va inculcar l'amor per la cultura del cafè i els processos cuidats des del principi: de la llavor a la tassa. En 1989, després de compartir més d'una dècada de formació, coneixements i fascinació pel món del cafè, va tenir la iniciativa de fundar Mama Same, juntament amb el seu germà Jacinto i Ramón Martí fill.

 • EL NOSTRE EQUIP

  "Estar pendent de les incidències que puguin esdevenir en més de 600 establiments és un treball molt estressant, però la confiança de saber que els teus resultats es mesuren per la satisfacció dels clients, no pel volum, fa de l'estrès un mal menor en comparació amb el gratificat que et sents diàriament. Cadascun dels establiments que visito és un establiment especial, amb gent que, d'alguna manera, forma també part d'aquesta gran família"

  Juan Carlos
  Departament d'assistència tècnica
 • EL NOSTRE EQUIP

  "El millor de treballar en aquesta empresa és que els directors són també treballadors, surten al carrer amb tu, visiten als clients, viatgen per a descobrir noves tendències i noves línies de producte, comparteixen amb tu tots els seus coneixements i t'animen a tu també a compartir, innovar i créixer. Aquesta confiança que hi ha entre nosaltres i aquestes ganes d'aportar i fer-ho bé es nota en el dia a dia i és un dels valors més importants que podem oferir-li als nostres clients."

  Alfonso Hell
  Comercial
 • EL NOSTRE EQUIP

  "Amb més de 25 anys en Cafès Mama Same, he crescut amb ella, tant en l'àmbit professional com en l'àmbit personal. Tinc un treball que m'encanta, encara que la part administrativa, és la que té menys glamur dins del meravellós món del cafè. Així i tot, amb una gran responsabilitat que comparteixo amb els meus caps, ells són l'ànima de Cafès Mama Same perquè sempre han gestionat aquesta empresa perquè tots creixem amb ella, i ells, sens dubte que fan que Cafes Mama Same sigui molt més que una empresa."

  Angels Martí
  Administració
 • EL NOSTRE EQUIP

  "Com a torrador és per a mi un privilegi treballar amb les millors qualitats de cafè que existeixen en el mercat, les quals tractem amb molta cura, buscant el millor torrat per a cada qualitat, i amb això, aconseguim obtenir uns cafès de gran qualitat. Cafès Mama Same és per a mi com una família que he vist créixer des d'un principi, amb uns valors d'amistat insuperables."

  Pepe Criado
  Torrador de café