affogato

Què és l’affogato?

· 22/08/2021

L’Affogato originalment inventat a Itàlia, no sabem com i quan va néixer, però si coneixem l'origen per separat dels dos principals ingredients. En el renaixement, Florència era el bressol del gelat i Torí el bressol de l’expresso al voltant de 1884. El nom Affogato prové de l'italià per a “Ofegat” , el gelat és literalment “ofegat” una vegada que s'aboca sobre el deliciós expresso.

L’ affogato és un postre o beguda, ja que existeixen diverses disputes sobre això, alguns cafès i restaurants a Itàlia ho continuen classificant com una beguda. Bàsicament es compon de dos ingredients principals el gelat i l’expresso. La bola de gelat tradicionalment era de vainilla o fior di latte però ara hi ha moltes variacions que difereixen de la recepta original com a gelat de festuc, avellana, xocolata, etc.

Es recomana abocar el cafè sobre el gelat just abans de servir-lo i menjar-lo abans que es fongui. El major volum és sòlid, amb el que es recomana menjar-ho amb cullera. Hi ha persones que prefereixen esperar que es fongui i beure-ho, així que serà a gust del consumidor.

Algunes recomanacions per a preparar l’Affogato:

• Congela les boles de gelat per a relantizar la fusió del gelat.
• Refreda el got o tassa per a servir.
• Si no ho serveixes al moment, és millor que proporcionis als teus clients el gelat i’ expresso per separat perquè facin la mescla ells directament.

Com preparar-ho?

Ingredients:
• 1 cullerada de gelat de vainilla o fior di latte.
• 1 expresso.
• Complements: licor, cacau, nous torrades, gofres, etc.

Passos:
1. Col·loca una bola de gelat en una tassa o got.
2. Prepara un expresso.
3. Aboca l’expresso sobre el gelat.
4. Llest per a gaudir!

Referències: