Viaje a Centroamérica 2018

Viatge a Centreamèrica 2018

· 07/02/2019

El passat 25 de novembre Cafès MamaSame, va realitzar un nou viatge per Centreamèrica per a contactar amb els seus proveïdors caficultors i veure in "situ" les tecnologies més avançades i innovacions que s'estan aplicant en els cultius de cafè. Mostrant gran interès, pels últims avanços que s'han aconseguit en origen, en temes tan sensibles com ecologia i sostenibilitat.

El viatge va travessar tres dels principals països de l'eix caficultor Guatemala, Hondures i Costa rica, cadascun d'ells amb les seves particularitats, que els converteixen en orígens únics.

3 Intibuca Honduras cooperativa de organicos.jpg

Es van visitar finques i laboratoris de camp, on vam veure com aquests tres orígens implementen noves tècniques que permeten minimitzar l'impacte ecològic, augmentar la qualitat i també combatre les diferents malalties que afecten els cultius. Al llarg del recorregut vam poder apreciar l'enorme esforç que dediquen els nostres caficultors a la millora de les seves qualitats, catant una àmplia gamma de cafès molt per sobre dels 80 punts SCAA.

5 Tarrazu Costa Rica  plantaciones de tarrazu.jpg

Durant el trajecte es van visitar plantacions i finques entre volcans de la zona d'Antiga (Guatemala), els sorprenents cafès hondurenys dels departaments de Copan, Santa Barbara, Intibuca i la Pau, finalitzant amb els excel·lents cafès de Sant Marco de Tarrazú (Costa Rica).

4 Intibuca Honduras Cooperativa conversando con nuestros agricultores.jpg

Sempre és un privilegi poder establir de forma tan pròxima, un intercanvi de coneixements i inquietuds tan directe amb les persones que conreen el cafè que nosaltres torrem.

Vam mostrar el nostre agraïment a ICONA S.A. així com als nostres amfitrions en origen.

Guatemala
Federació de cooperatives agrícoles de productors de cafè de Guatemala. (Fedecocagua)

Hondures
Benefici Exportadora d'Occident (BEO) www.beo.hn
Cooperativa Agrícola Cafetera Sant Antoni (Coacgrisal) www.coacgrisal.com
Cafè Orgànic Marcala el seu (COMSA)
Occicafe, (orgànics & certificats i cooperativa Intibucá)

Costa Rica
Coopetarrazu