Aprenentatge al voltant del cafè: repàs de l'après

· 27/12/2020

Fa un any ens vam proposar 12 propòsits relacionats amb l'aprenentatge en el món del cafè. Ja estem en la recta final del 2020 i volem fer un repàs de tot l'après:

  • Gener: una mica d'història

La llegenda més popular de l'origen del cafè se situa en Abinissia (Etiopia), compte la llegenda que va ser un pastor de cabres anomenat Kaldi qui el va descobrir.

Saber més: L'ORIGEN DEL CAFÈ

Etiquetes

Gingerbread latte recepta

· 20/12/2020

S'acosta Nadal i a pesar que probablement és un dels nadals més estranys que hem viscut, no significa que no puguem gaudir de la preparació de receptes nadalenques. A més, aquest any més que mai necessitem una mica  “esperit nadalenc”, és per això, que et portem aquesta recepta perquè contagiïs als teus clients d'aquest “esperit nadalenc” i els sorprenguis amb aquesta beguda de cafè “Gingerbread latte”.

Què necessites?

Etiquetes

Cerimònia del cafè a Etiòpia

· 15/11/2020
El cafè ocupa un gran lloc a Etiòpia, només el procés de cultiu i recol·lecció de cafè involucra a més de 12 milions d'etíops i produeix més de dos terços dels ingressos del país. Un antic proverbi descriu el lloc que ocupa el cafè en la vida etíop, "Buna dabo naw” que significa "El cafè és el nostre pa!"
Etiquetes

Hauries de beure cafè quan practiques esport?

· 01/11/2020

La cafeïna millora i prolonga el rendiment de l'exercici. Beure cafè després d'un entrenament pot ajudar a recarregar els músculs i recuperar-se ràpidament d'un exercici rigorós.

El glucogen, la principal font de combustible del múscul durant l'exercici, es reposa més ràpidament quan els esportistes ingereixen cafeïna després d'un exercici, millorant així el seu rendiment.

Etiquetes

Com afecta el canvi climàtic al cafè?

· 18/10/2020

L'agricultura és una de les àrees més afectades pel canvi climàtic. Cada canvi biològic que té lloc en una planta: floració, creixement i maduració, es veu afectada per paràmetres externs com la temperatura, humitat o la llum. La forma que una planta respon a aquests paràmetres determina la seva fenologia o el cicle de vida estacional.

Etiquetes

El cafè és bo per a la salut?

· 11/10/2020

Segons una nova publicació del New England Journal of Medicine, el cafè té una gran quantitat de beneficis per a la salut, inclosa la reducció del risc de malalties cròniques.

Si bé massa cafè pot causar efectes secundaris a causa de la cafeïna, aquesta nova anàlisi suggereix que pot ser part d'un estil de vida saludable.

Etiquetes

Un llarg viatge: de l'origen a la tassa

· 27/09/2020

El cafè que gaudeixes cada dia ha seguit un llarg viatge per a arribar fins a la teva tassa.

Consumim més de 2.250 milions de tasses de cafè a tot el món cada dia i moltes vegades no ens adonem de tot el treball que hi ha darrere en cada cafè que prenem.

L'1 d'octubre és el dia internacional del cafè i des de MamaSame volem donar visibilitat al treball que hi ha darrere de cada tassa de cafè, des de l'origen a la tassa.

Etiquetes

Com afecta l'aigua en el teu cafè?

· 23/08/2020
L'aigua és el principal ingredient en el cafè, al voltant del 90% en un cafè expresso i un 98% en el cafè de filtre. L'aigua influeix en el sabor i en l'extracció del cafè. Al cap i a la fi per a poder treure totes les propietats del cafè, ha de dissoldre's en aigua. És per això, que l'aigua ha de ser l'aliat d'un professional del cafè.
Etiquetes

Què és el cafè Dalgona?

· 19/04/2020

#quedatacasa ha fet treure la part més creativa de les persones i que inundem el món de les xarxes socials de tota mena de talent. Un dels quals més despunten és el món de la cuina i de les begudes. 

Etiquetes

El cafeto i les seves dues principals espècies

· 09/02/2020

El cafeto és la planta del cafè, és un arbust de la família Rubiàcia i que conforma el gènere Coffeea. El cafeto, pot aconseguir deu metres d'altura, encara que se sol mantenir una altura d'entre tres i cinc metres per a facilitar la recol·lecció del fruit. La planta té unes fulles oposades, persistents i d'un color verd intens.